nieuws

Wie een kerk wil kopen, kan in Hengelo kiezen uit vier gebouwen

Als gevolg van fusies komt steeds vaker kerkelijk vastgoed te koop te staan. In Hengelo kun je kiezen uit maar liefst vier kerkgebouwen.
De Protestantse Gemeente Hengelo kocht dit jaar de monumentale Waterstaatskerk aan. Het moet een ontmoetingsplek worden voor de hele stad. Alle andere kerkgebouwen van de PKN worden afgestoten.

Karakteristiek gebouw

Naast de Bethelkerk aan het Berfloplein, de Ontmoetingskerk aan de Drilscholtenstraat en de zalen van De Bron in de wijk Hasseleres, komt ook het karakteristieke kerkgebouw aan de Jacob Catsstraat van de baptistengemeente in de verkoop. Deze kerkgemeenschap ging een fusie aan met de baptistengemeente aan de Oldenzaalsestraat. Als het  kerkgebouw aan de Oldenzaalsestraat daarvoor geschikt is gemaakt, wordt daar in de toekomst gekerkt.

De markt trekt aan

Ondanks dat er al drie andere kerken te koop staan in Hengelo, blijft voorzitter Erik Keuzenkamp van de baptisten positief: "De markt trekt aan, je ziet al dat bedrijven vanuit het westen hier naar toe komen. Bovendien verschraalt de woningmarkt voor particulieren."

Waterstaatskerk, kerk voor de stad

De Waterstaatskerk was veertig jaar geleden ook bij de protestanten in gebruik. Later werd het gebouw verkocht aan de gemeente Hengelo en werd er de muziekschool in onder gebracht. Het gebouw kwam vorig jaar opnieuw in beeld bij de PKN in Hengelo. 

Monumentaal pand

Achter het statige pand aan de Deldensestraat staat een aanbouw met veel aparte ruimtes. Oud en nieuw zijn verbonden door een glazen corridor. Op dit moment wordt nog gebouwd aan een extra zaal met een grote glazen pui. De muziekschool blijft er voorlopig als één van de huurders.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.