'In Enschede dreigt wildgroei aan verhuurders studentenkamers door lage spaarrente'

In Enschede dreigt er een wildgroei aan verhuurders van studentenkamers te ontstaan door de lage rente. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Jeroen Hateboer. Enschede stuurde gisteren, samen met elf andere studentensteden, een brandbrief de minister

Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken wordt daarin gevraagd om maatregelen te nemen tegen huisjesmelkers die studenten veel te veel huren laten betalen. Gemeenten zouden de mogelijkheid moeten krijgen om een dwangsom op te leggen en boetes uit te delen aan huisjesmelkers.

Lage rente

Wethouder Hateboer zegt dat er in Enschede niet zozeer sprake is van een kamertekort maar dat er een wildgroei dreigt te ontstaan van nieuwe verhuurders van studentenkamers. Door de lage spaarrente worden steeds vaker goedkope woningen aangekocht door 'nieuwe' huisjesmelkers en verhuurd aan studenten, ook op locaties die zich eigenlijk niet lenen voor studentenhuisvesting, aldus Hatenboer. "We willen meer sturen en deze ontwikkeling indien nodig een halt toe kunnen roepen".

Solidair

Hateboer zegt dat Enschede de brief mede heeft ondertekend om solidair te zijn met de andere studentensteden, waarin het probleem met huisjesmelkers en een kamertekort meer speelt. 

Deel dit artikel: