nieuws

Bewoners van wijk 't Kotte in Hengelo gaan 'illegaal' 16.000 bloembollen planten

Bewoners van de Hengelose wijk 't Kotte gaan volgende week zaterdag 16.000 bloembollen in hun wijk planten. Ze doen dat illegaal, omdat de gemeente vanwege het onderhoud geen bollen in de grond wil hebben.
De bewonersvereniging van 't Kotte bestaat volgend jaar 30 jaar. Om dat te vieren werd het plan opgevat om de bollen te planten en zo de wijk in het voorjaar een vrolijk aanzien te geven. Bij de gemeente werd een buurtbon aangevraagd. Dat is een soort tegoedbon, waarmee Hengeloërs ideeën betalen om hun buurt mooier, veiliger en gezelliger te maken.

Zelf de knip trekken

De aanvraag werd afgewezen, onder meer vanwege de onderhoudskosten. De buurt heeft nu besloten zelf de knip te trekken en 16.000 bollen te bestellen om die over ruim een week te gaan poten. Bij de Welkoop krijgen ze nog eens een korting van 20 procent.
Buurtbewoonster Willie Hodge ging vanmorgen de deuren langs om mensen op te roepen te komen helpen. "Het moet toch lukken om daar mensen voor te vinden. Als we genoeg mensen hebben, kunnen we volgens mij in een uurtje wel klaar zijn."

'Graag in gesprek'

Een woordvoerder van de gemeente laat weten graag met de bewoners in gesprek te gaan. "We hadden gesuggereerd geen tulpen en narcissen te doen. Die bloeien te laat en brengen het maaischema in de war. We moeten ook letten op bestrijdingsmiddelen. Dat de bollen daar niet mee in aanraking zijn geweest."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.