nieuws

Dalfsen laat twee windmolens plaatsen van 200 meter hoog bij Nieuwleusen

Windmolens
Windmolens
Burgemeester en wethouders van de gemeente Dalfsen hebben ingestemd met het plan van Nieuwleusen Synergie voor de plaatsing van twee windmolens tussen de Meentjesweg en de Ebbenweg bij Nieuwleusen. De gemeenteraad moet nog wel akkoord gaan.
De twee windturbines zijn van forse omvang: een ashoogte van 134 meter en een rotordiameter van 141 meter. Als de wiek op het hoogste punt staat is de hoogte ongeveer 200 meter.
Deze windturbines worden dus flink hoger dan de acht windmolens die al bij Nieuwleusen staan. De twee nieuwe windturbines leveren veel meer energie dan de bestaande kleinere turbines: 9000 huishoudens per jaar kunnen daarvan profiteren.
Nieuwleusen Synergie heeft deze week een ontwikkelingsovereenkomst getekend met burgemeester Noten van Dalfsen. In deze overeenkomst zijn diverse afspraken opgenomen. Bijvoorbeeld dat de omgeving mee moet gaan delen in de opbrengst van de windturbines en dat ruimtelijke kwaliteit van het landschap er niet op achteruit mag gaan.
Volgende week donderdagavond 23 november is er voor de bewoners een inloopbijeenkomst in de christelijke basisschool De Meele in Nieuwleusen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.