nieuws

Europarlement: wolven minder beschermen om problemen tegen te gaan

Wolf was op slag dood
Wolf was op slag dood
Nederland moet beter voorbereid zijn op de komst van meer wolven. Dat zegt Annie Schreijer-Pierik, CDA Europarlementariër, over het EU-plan om wolven in bepaalde regio's minder te beschermen.
Maandag werd een wolf in het Overijsselse Kloosterhaar doodgereden.
Schreijer ziet daarin een aanwijzing dat wolven weer in grote getale gaan opduiken in Nederland. "Het lijkt allemaal leuk en sommige mensen vinden ze knuffelig, maar binnenkort verscheuren de wolven vast schapen, kalveren of paarden in Nederland."

'Wolven minder beschermen'

Het EU-Parlement ging met een grote meerderheid akkoord met het EU-Actieplan Natuur, Mensen en Economie. De parlementariërs eisen van de Commissie en lidstaten dat zij de beschermde status van wolven wijzigen in regio’s waar de wolven-populaties niet meer worden bedreigd en er problemen zijn met bijvoorbeeld vee en veiligheid.
"Wolven zijn een beschermde soort, maar het blijven roofdieren", zegt Schreijer. "Afrasteren helpt niet. De ontwikkeling mag niet gaan zoals met de trekganzen, die van een beschermde soort nu zijn uitgegroeid tot een ware plaag voor boeren.”
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.