nieuws

Onderzoek: Vechtdal heeft campings van 'hoge kwaliteit'

Kamperen in het Vechtdal is van hoge kwaliteit
Kamperen in het Vechtdal is van hoge kwaliteit
Campings in het Vechtdal scoren hoog op het gebied van kwaliteit en hebben voldoende perspectief voor de toekomst. Dat is de belangrijkste conclusie uit het onderzoek, dat is uitgevoerd door het Bureau voor Ruimte & Vrije Tijd.Â
De vijf Vechtdalgemeenten Dalfsen, Ommen, Hardenberg, Staphorst en Zwolle en hun partners hebben de opdracht voor het onderzoek gegeven. 'Verblijf' wordt gezien als één van de motors voor de economie in de regio. Om in deze branche verder te kunnen innoveren, was het noodzakelijk om te achterhalen wat de huidige stand van de verblijfsrecreatieve sector is.
Uit het onderzoek blijkt dat vooral het aantal Bed & Breakfasts (B&B) is toegenomen. De vraag naar overnachtingen in hotels en B&B's groeit ook. Vraag en aanbod lijken daarbij in evenwicht. Voor doelgroepen die sportief en avontuurlijk zijn of comfortabel en luxe op vakantie willen in het Vechtdal, zijn er naar verhouding weinig mogelijkheden.
De onderzoekscommissie doet enkele suggesties om de sector te verbeteren. Deze conclusies worden later gepresenteerd tijdens een bijeenkomst. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.