nieuws

Reparatie van de Stadsbrug in Kampen nog niet klaar (UPDATE)

Er is vannacht hard gewerkt aan de reparatie van de Stadsbrug in Kampen, maar de storing aan de brug is nog niet opgelost. Gisteren ontstond er in de avondspits verkeerschaos, toen de brug niet meer naar beneden kon.
In de ochtendspits kon de brug worden gebruikt, maar na kwart over negen vanmorgen is de brug weer dicht en gaan de werkzaamheden verder. Er rijden bussen om voetgangers van het centrum naar het station te brengen. Omrijden en om-fietsen kan via de Molenbrug.
Ook de scheepvaart is voor een deel gestremd. Er geldt een doorvaartbeperking.

Oorzaak storing niet bekend

De oorzaak van de storing is niet bekend. Het probleem is volgens wethouder Marieke Spijkerman in ieder geval van elektrotechnische aard en heeft niets te maken met het achterstallige onderhoud van de brug die in 1999 is gebouwd. Volgens planning had het onderhoud van de brug al vorig jaar gedaan moeten zijn, maar dat is doorgeschoven naar komend voorjaar. "Het gaat daarbij voornamelijk ook om schilderwerk", zegt Spijkerman.
Wanneer de brug is gerepareerd valt volgens de wethouder nog niet te zeggen. "We streven ernaar de brug in ieder geval tijdens de spits voor het verkeer open te stellen."     
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.