nieuws

Loes Maarsman (88) uit Enschede op de grond gegooid en beroofd tijdens babbeltruc

Loes Maarsman werd het slachtoffer van een babbeltruc
Loes Maarsman werd het slachtoffer van een babbeltruc © RTV Oost / Onder de Loep
"Een verschrikkelijke ervaring. Het verpest je leven." De 88-jarige Loes Maarsman uit Enschede zal de babbeltruc van afgelopen vrijdag niet snel vergeten. Ze werd daarbij in haar eigen huis door een lange man tegen de grond gewerkt nadat hij een gouden ketting van haar hals trok.
Bij Maarsman gaat op vrijdag 10 november rond half vijf 's middags de telefoon. "Een mannenstem zei dat er lekkage was in de flat. Of ik de deur even open wilde doen, er stond iemand voor mijn deur", vertelt Maarsman.

Man wil naar slaapkamer

Als ze de deur opent, staat er een kleine, iele man. Hij draagt een pet die hij ver over zijn ogen heeft getrokken. Een louche type, zo zegt Maarsman. "Hij kwam de geiser controleren en wilde naar mijn slaapkamer. Ik zei: "Nee, daar ligt mijn man!" Die lag daar helemaal niet, want hij is al ongeveer 25 jaar dood. Maar ik begon wantrouwen te krijgen."
Ze verzoekt de man maandag terug te komen, want dan is haar hulp er weer. Na een tijdje lukt het Loes de man naar buiten te dirigeren. Maar in haar gang komt ze ineens ook een lange man tegen.
Terwijl de kleine man haar aan de praat houdt, is de lange man vermoedelijk naar binnen geslopen en heeft haar slaapkamer doorzocht. Hij ziet haar gouden ketting, grijpt haar bij de keel en schudt haar door elkaar.

'Ik heb geschreeuwd voor mijn leven'

"Daarna duwde hij me woest van zich af, waardoor ik viel. Ik heb geschreeuwd voor mijn leven", vertelt Maarsman, nog altijd emotioneel van de gebeurtenis. "Toen kwam gelukkig de buurvrouw, die heeft me geholpen."
Aan de val houdt Loes gelukkig niets over. Maar het hele voorval heeft enorme impact. "Het is een verschikkelijke ervaring. Dat ik dit op 88-jarige leeftijd nog mee moet maken. Het verpest je leven."

Onder de Loep

Loes Maarsman blijkt niet het enige slachtoffer. In dezelfde week kreeg ook een 89-jarige vrouw uit Almelo ongewenst bezoek. Het opsporingsprogramma Onder de Loep besteedt vanmiddag om 17.45 uur uitgebreid aandacht aan de babbeltrucs. De politie geeft dan ook tips om te voorkomen dat je slachtoffer wordt.  
Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.