Personeel Siemens Hengelo wordt bijgepraat over bezuinigingen

Het voltallige personeel van Siemens Hengelo wordt morgen op een bijeenkomst in De Grolsch Veste geïnformeerd over de toekomst van het bedrijf.

Siemens AG in Duitsland kondigde vorige week bezuinigingen aan binnen de divisie Power & Gas en Power Generation Services waaronder de vestiging in Hengelo valt. Als gevolg van teruglopende activiteiten op de markt voor olie- en gaswinning is er minder vraag naar compressoren en gasturbines. Die worden in Hengelo gebouwd.  

Het Duitse management neemt vandaag een besluit over een mogelijke reorganisatie van de Power&Gasdivisie. De inhoud daarvan wordt morgenochtend gedeeld met de werknemers van Siemens Hengelo. Divisie CEO Willi Meixner praat het personeel via een live webcast bij. 

Onrust op de werkvloer

De mededeling van een aanstaande reorganisatie komt niet uit de lucht vallen. Op de werkvloer van Siemens Hengelo is het al weken onrustig sinds in de Duitse media publicaties verschenen over een inkrimping van de olie- en gasdivisie van Siemens. Daarvoor werken in totaal 30.000 mensen, waaronder 600 in Hengelo. Er zouden bedrijven worden afgestoten, onder meer in Görlitz en Erfurt in de Duitse deelstaat Sachsen-Anhalt.

Siemens Nederland verwachtte toen nog dat de klappen alleen in Duitsland zouden vallen. En dat Hengelo als toonaangevend bedrijf binnen de divisie buiten schot blijft. Morgen krijgen de werknemers van Siemens in Hengelo van hun Duitse baas te horen of dat inderdaad zo is.

 

Deel dit artikel: