nieuws

Wie herkent deze fietser in Almelo? Hij weet mogelijk meer van de brand bij de Stadsbrasserie

Onder de Loep
Onder de Loep © RTV Oost / Onder de Loep
Een blanke, kale fietser. Het is voor de politie een belangrijke getuige, omdat de man vermoedelijk meer kan vertellen over de brand bij de Stadsbrasserie in Almelo. In de nacht van 28 februari op 1 maart brandde de eerste etage van de Stadsbrasserie aan de Kerkstraat in Almelo volledig uit.
Uit politieonderzoek is gebleken dat de brand is aangestoken. Nadat de politie aandacht voor de brandstichting vroeg in Onder de Loep kwamen er meerdere tips binnen.

Man gefilmd door camera

"Inmiddels hebben we beelden van meerdere camera's in de binnenstad opgevraagd, de beelden bekeken en ook verbeterd", zegt woordvoerder Passchier van de politie. "We zien op die beelden een man fietsen, die vermoedelijk over belangrijke informatie beschikt die ons kan helpen bij het onderzoek naar de brand."

Vanwege de privacy is het gezicht van de man onherkenbaar gemaakt. Op de beelden is te zien dat hij op 28 februari rond 21.45 uur over de Grotestraat fietst. Hij fietst daar enkele rondjes. Het gaat om een blanke, kale man die fietste op een herenfiets met twee zwarte fietstassen. Hij heeft een normaal tot groot postuur en droeg die avond zwarte schoenen met een witte zool.

Tweede fietser

Een half uur voordat de brand uitbreekt is in de Grotestraat een tweede fietser te zien die vanuit het steegje Kerkgang de Götte in fietst. "Het is mogelijk dat hij iets met de brand te maken heeft, maar het kan ook een belangrijke getuige zijn", vertelt Passchier. "We hopen dat we met het tonen van de beelden contact met deze twee fietsers kunnen krijgen."
Ook vraagt de politie getuigen die eerder anoniem hun tips hebben doorgegeven, nog een keer te bellen. Dat kan vertrouwelijk en anoniem bij het Team Criminele Inlichtingen: 079 – 345 8 999. Het gratis nummer van de opsporingstiplijn is: 0800 – 6070.
Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.