nieuws

Eigenaar tankstation jaagt overvaller met stoel de shop uit, dader nog spoorloos

Onder de Loep
Onder de Loep
Met een groot mes komt hij de tankshop binnen. Zijn doel: geld uit de kassa. Maar de eigenaar van tankstation Brand Oil aan de IJsselstraat in Enschede laat dat niet gebeuren. Hij jaagt de overvaller met een stoel zijn zaak uit.
De politie heeft beelden vrijgegeven die zijn gemaakt in de tankshop. De overval is op 30 december 2016 gepleegd, maar de dader is nog spoorloos.

Waarom nu pas beelden openbaar?

"Er zijn meerdere onderzoeken gedaan", zegt politiewoordvoerder Sigrid Passchier. "Bijvoorbeeld naar de auto waarin de overvaller reed. Maar al die onderzoeken hebben niet tot een aanhouding geleid. We hopen door het openbaar maken van de beelden de zaak alsnog op te kunnen lossen."
De overvaller komt aanrijden in een grijze Renault Scenic. Na de mislukte overval rent hij naar de auto, die hij met draaiende motor voor de tankshop heeft laten staan. Dan doet hij iets vreemds. Hij laat de auto staan en gaat er rennend vandoor.

Overvaller niet eigenaar auto

"We weten inmiddels dat de eigenaar van de Renault Scenic niet de overvaller is", zegt Passchier. "We denken wel dat deze overvaller in de dagen voor de overval in die Renault Scenic rondreed."
Wie de overvaller herkent, in combinatie met die Renault Scenic, wordt verzocht de tiplijn te bellen: 0800 – 6070 (gratis nummer). Anoniem reageren kan bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl
Update 22 november: voor deze overval is een man van 27 uit Haaksbergen aangehouden
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.