nieuws

Onder de Loep

Onder de Loep
Onder de Loep
Een 88-jarige vrouw uit Enschede wordt met geweld beroofd van haar gouden ketting. De onbekende dader is met een babbeltruc haar woning binnengekomen. In Onder de Loep signalementen van de daders.Â

Almelo/Enschede, bejaarde dames slachtoffer van babbeltrucs

Op vrijdagmiddag 10 november wordt een 88-jarige vrouw uit Enschede met geweld beroofd van haar gouden ketting door een onbekende man. De man is samen met een andere man middels een babbeltruc haar woning binnengekomen. De ene man belde aan met een smoes en weet de woning binnen te komen. Daar worden verschillende sieraden weggenomen. Wanneer de hoogbejaarde vrouw de man haar woning weer weet uit te werken, blijkt er in haar gang nog een andere man te staan. Deze man grijpt haar bij de keel en steelt haar gouden ketting. Dan gaan de mannen er vandoor. 
Drie dagen eerder op dinsdag 7 november overkomt een 89-jarige inwoonster van Almelo iets soortgelijks. Een onbekende vrouw staat opeens in haar achtertuin bij haar woning aan de Ronald Holstraat. Met een smoes weet ook deze vrouw de woning binnen te komen. Wanneer het slachtoffer de onbekende vrouw de achterdeur weer uit weet te werken, verlaat vermoedelijk een handlanger de woning via de voordeur met de sieraden van het slachtoffer.
In de uitzending interviews met de slachtoffers, signalementen van de daders, verschillende vragen en preventietips om babbeltrucs te voorkomen.

Almelo, brandstichting brasserie

In de vroege ochtend van woensdag 1 maart werd brand gesticht bij een brasserie aan de Kerkstraat. Al eerder werd aandacht besteed aan deze zaak in Onder de Loep. Op bewakingsbeelden van de bewuste nacht zijn verschillende fietsers te zien die mogelijk meer weten of gezien hebben van deze brandstichting. Deze bewakingsbeelden komen in de uitzending aan de orde. Wie kent of herkent deze personen?

Enschede, gewapende overval op tankstation

Op vrijdagavond 30 december 2016 rond 20.50 uur wordt het Brand Oil tankstation aan de IJsselstraat overvallen door een onbekende man met een mes. De man komt aanrijden in een grijze Renault Scenic, rent naar binnen en bedreigt de medewerker met het mes. Deze weet de overvaller de deur uit te werken met een stoel. Daarna gaat de overvaller er te voet vandoor. In de uitzending bewakingsbeelden van deze overval. Wie kent of herkent de overvaller in combinatie met deze auto?
Deze zaken zie je in Onder de Loep op donderdag om 17.45 uur, herhaling elk uur. De uitzending wordt herhaald op zondag vanaf 17.45 uur. Kijk voor alle uitzendtijden in de TV gids. Alle getoonde beelden zijn terug te kijken op www.youtube.com/onderdeloep.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.