nieuws

Treinbouwer Stadler bouwt in recordtempo onderhoudswerkplaats in Hengelo

Keolis Nederland gaat vanaf 10 december rijden als nieuwe vervoerder op de trajecten Zwolle-Enschede en Zwolle-Kampen. Dat doen ze met zestien FLIRTtreinen van Stadler. Het onderhoud van deze treinen gebeurt in de vandaag geopende werkplaats van Stadler in Hengelo.
Normaal gesproken vergt het bouwen van een dergelijke nieuwe hal tussen het spoor in ongeveer vier jaar. De werkplaats in Hengelo is gebouwd in een half jaar tijd. Een recordtempo.
Het is de voornaamste reden dat de werkplaats in Hengelo staat en niet in bijvoorbeeld Zwolle of Enschede. De werkplaats zal de 16 nieuwe Flirt treinen van Keolis gaan onderhouden.

Tijdwinst van 18 minuten

Er komen ongeveer 6 tot 10 mensen te werken in de nieuwe werkplaats van de Zwitserse treinbouwer Stadler.
De treinen gaan tussen Zwolle en Enschede ook één keer per uur als intercity rijden. Dat scheelt de reiziger maar liefst 18 minuten per rit.

Modern

De Flirt treinen die Keolis Nederland in opdracht van de provincie Overijssel vanaf 10 december inzet op de trajecten Zwolle-Enschede en Zwolle-Kampen zijn van alle moderne gemakken voorzien: wifi, stopcontacten en usb-aansluitingen om de telefoon op te laden in de eerste en tweede klas, informatieschermen, een gelijkvloerse instap en een rolstoeltoegankelijk toilet.
De trein tussen Zwolle-Enschede en Zwolle-Kampen maakt deel uit van Blauwnet. Een regionaal netwerk van openbaar vervoer in Overijssel. Te herkennen aan de blauwe kleur van de treinen en bussen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.