nieuws

Buurtbewoners pluimveeslachterij Plukon in Dedemsvaart willen geen uitbreiding

Omwonenden van pluimveeslachterij Plukon in Dedemsvaart willen dat de geplande uitbreiding van het bedrijf niet doorgaat. De buurt vreest voor nog meer geluidsoverlast.Â
"Omwonenden ervaren voornamelijk geluidsoverlast van de fabriek zelf, maar ook het vrachtverkeer veroorzaakt geluidsoverlast", vertelt woordvoerder van de buurt Henk Haandrikman.
Haandrikman vervolgt:""Het bedrijf overtreedt op dit moment al de geluidsnorm. Daar is in het begin van dit jaar onderzoek naar verricht. Als ze straks nog meer gaan produceren, wordt dit alleen maar erger."

Te dichtbij

Voor de uitbreiding zal de pluimveeslachterij de grond, waar vroeger de Wehkamp gevestigd was, gaan gebruiken. Maar dat zien de buurtbewoners niet zitten. 
"Er is een landelijk advies waar wordt gesteld dat een fabriek ongeveer 100 meter van je huis moet staan. Ik heb begrepen dat dat na de uitbreiding nog zo'n 40 meter zal zijn. Dat kan niet."

Onderzoeken

Remko Schlepers van de gemeente Hardenberg begrijpt de zorgen van de omwonenden. "We maken altijd een brede belangenafweging. We kijken kritisch naar het geluid van de omwonenden, maar kijken ook naar de belangen van de ondernemer." 
Hij vervolgt: "We zijn nu dan ook bezig met een zeer uitgebreide procedure. Er zijn diverse onderzoeken in gang gezet en die resultaten wachten we af."
Schlepers verwacht begin volgend jaar de resultaten. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.