nieuws

Kat van Chérise uit Kampen doodgereden: 'De auto reed minstens veertig kilometer te hard'

Ze is er nog steeds ondersteboven van. Twee weken geleden trof Chérise uit Kampen haar kat Sven dood aan langs de weg, vlakbij haar huis. Sven kwam onder een auto, die volgens Chérise veel te hard reed. "Volgens buurbewoners reed de auto minstens 70, terwijl je hier maar 30 kilometer per uur mag. Veel auto's rijden hier te hard. Er moét wat aan gedaan worden."
Sven was het maatje van Chérise. Toen ze twee weken geleden haar dochtertje naar school bracht, had ze niet in de gaten dat haar kat haar volgde. Even later zag ze Sven aan de kant van de weg liggen.
"Gelukkig hebben buurtbewoners haar nog aan de kant van de weg gelegd", vertelt ze geëmotioneerd. "Anders waren er misschien nog meer auto's overheen gereden."

Veel kinderen in de wijk

Volgens Chérise en buurtbewoners moest het een keer misgaan. Volgens hen rijden er geregeld auto's veel te hard. Dat kan omdat de weg kaarsrecht is en verkeersdrempels ontbreken.
Ze maken zich zorgen, want er staat een basisschool in de straat en er wonen veel kinderen in de wijk. 

Petitie

Toen buurtbewoner Larissa Koops het verhaal van Chérise hoorde, besloot ze actie te ondernemen. Ze startte een petitie, waarmee ze inmiddels vijftig handtekeningen heeft verzameld.
"Voor mij was het de druppel. De gemeente ontkent dat er überhaupt een probleem is, maar dat is gewoon niet zo. Er is eerder een petitie is geweest, dus de gemeente weet het."

Stiller in huis

Hoe dan ook, voor Chérise is het kwaad al geschied. "Ik blijf zoeken naar de auto die mijn beestje doodreed. Maar het zal altijd stiller zijn in huis."
De gemeente Kampen kon nog niet reageren. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.