nieuws

Storing aan de stadsbrug Kampen is verholpen, brug weer open

Stadsbrug Kampen was afgesloten wegens storing
Stadsbrug Kampen was afgesloten wegens storing
De stadsbrug van Kampen is weer open voor het verkeer, de storing is verholpen. Drie schakelaars in de technische installatie bleken kapot.
Gistermiddag blokkeerde de brug bij het openen en hing het wegdek scheef, de brug kon dus niet meer open of dicht. Er ontstond een verkeerschaos. Tijdens het jaarlijks onderhoud van de installatie zijn de eindschakelaars getest en goed bevonden.

Pendelbussen

Vanochtend was een deel van de storing verholpen en kon de brug tijdens de ochtendspits gebruikt worden, om daarna weer afgesloten te worden zodat de werkzaamheden aan de brug verder konden gaan. Mensen die het niet wisten konden gebruik maken van een pendelbus die de passagiers via de Molenbrug vervoerde. Fietsers en automobilisten moesten omrijden.

Onderhoud

De storing heeft volgens de gemeente niks te maken met het uitgestelde groot onderhoud. Dat bestaat met name uit schilderwerk. In 2016 stond dat onderhoud op de planning, dat is uitgesteld tot 2018. De kosten vallen hoger uit dan gedacht, met een miljoen meer kost het onderhoud 2,5 miljoen euro.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.