nieuws

'Bestuurder en passagiers rookten jointje vlak voor heftige botsing op boom in Dalfsen'

Vandaag verschenen de betrokkenen voor de rechter
Vandaag verschenen de betrokkenen voor de rechter
De bestuurder en passagiers van een auto die begin vorig jaar op de Poppenallee bij Dalfsen tegen een boom reed, rookten kort voor de aanrijding nog gezamenlijk een jointje in de auto. Dat zei de officier van justitie tijdens de regiezitting vandaag. Een van de passagiers zou dat meteen na het ongeluk tegen de politie hebben gezegd.
Bij het ongeluk raakte een van de passagiers en de verdachte bestuurder gewond. De passagier, een goede vriend van de 21-jarige, vocht in het ziekenhuis voor zijn leven. Hij komt er waarschijnlijk nooit meer bovenop.
Zijn verhaal werd wereldkundig toen de agente, die toevallig in haar eigen tijd als eerste hulpverlener bij het ongeval was, het deelde op de website van de politie. In haar verhaal beschreef ze de wanhoop van de situatie, een bestuurder die beklemd in zijn auto zat en zocht naar zijn stuur dat er niet meer was en hoe haar handen zich vulden met het bloed van de passagier. 

Samen naar de zitting

De twee kwamen vandaag samen naar de rechtbank voor de regiezitting. "Ze hebben een sterke lotsverbondenheid, hun vriendschap is nog stevig", beschreef de advocaat de band tussen verdachte en slachtoffer.
Hij vroeg zich hardop in de rechtszaal af wat het doel was van de officier van justitie om de zaak voor de rechter te brengen. Want dat zou het slachtoffer niet gewild hebben, het zou tenslotte gaan om een ongeluk. En dat zou mogelijk veroorzaakt zijn door het slechte weer of de wat kale achterbanden van de auto. 

Voorbeeldfunctie

Volgens de officier van justitie heeft de zaak een voorbeeldfunctie, juist nu er zo ingezet wordt op controles op drugsgebruik in het verkeer.
De advocaat heeft vraagtekens bij de aangetroffen drugsresten in het bloed van de 21-jarige Dalfsenaar. Een contra-expertise is niet meer mogelijk aldus het OM, het bloedmonster is in maart vernietigd omdat de vraag om een tegenonderzoek niet kwam. 
De rechtbank heeft besloten dat zowel de passagier die het roken van de joint opbiechtte, de politieagente en een deskundige van het Trimbos Instituut door de onderzoeksrechter gehoord gaan worden.
Wanneer de strafzaak verder gaat is niet bekend.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.