nieuws

Siemens weg uit Hengelo; 600 banen verdwijnen

De vestiging van technologieconcern Siemens in Hengelo gaat sluiten. Dat heeft het bedrijf besloten. In Hengelo werken 600 mensen.
Vanochtend werd al duidelijk dat het personeel van Siemens in Hengelo morgen wordt bijgepraat over de reorganisatie. Maar uit een gelekte interne mail die RTV Oost in handen heeft, blijkt nu al dat het internationale bestuur heeft besloten de vestiging in Hengelo helemaal te sluiten. 
In de brief schrijft de directeur van de divisie Power and Gas: "Ondanks het feit dat dit besluit erg lastig geweest is, met het oog op de grootse uitdagingen waar wij en onze concurrenten in de markt tegenaan lopen, zijn de geplande structurele veranderingen onontkoombaar."
Wereldwijd schrapt Siemens 6900 banen, waarvan 6100 bij de energie- en gastak, waaronder de vestiging in Hengelo valt. Door de lage olieprijs is de markt voor olie- en gaswinning flink verkleind. Daardoor is er minder vraag naar compressoren en gasturbines, die in Hengelo worden gebouwd. 

Onrust

Op de werkvloer van Siemens Hengelo is het al weken onrustig sinds in de Duitse media publicaties verschenen over een inkrimping van de olie- en gasdivisie van Siemens.
Er zouden bedrijven worden afgestoten, maar Siemens Nederland verwachtte toen nog dat de klappen alleen in Duitsland zouden vallen.
Het personeel krijgt morgenochtend om 10.00 uur meer informatie in De Grolsch Veste in Enschede. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.