nieuws

Scheidsrechter Björn Kuipers op shortlist voor WK in Rusland

Bjorn Kuipers
Bjorn Kuipers © Pro Shots
Björn Kuipers maakt kans om voor de tweede keer in zijn loopbaan op het WK te mogen fluiten. De scheidsrechter uit Oldenzaal is door de FIFA op de shortlist geplaatst voor het eindtoernooi van volgend jaar in Rusland.
In 2014 was Kuipers ook actief op het WK voetbal. Toen floot hij de groepswedstrijden Frankrijk-Zwitserland (5-2), Engeland-Italië (1-2) en de achtste finale Colombia-Uruguay (2-0). Destijds had Kuipers goede hoop om de finale te mogen fluiten, maar moest hij naar huis door de goede prestaties van het Nederlands elftal. 

Finales

Het WK van 2018 kan voor Kuipers een mooi vervolg worden op een toch al indrukwekkend CV. Ook op de laatste twee Europese Kampioenschappen was Kuipers actief. Verder floot hij finales in de Champions League (2014), de Confederations Cup (2013) en het WK onder 20 (2017). 

Videoscheidsrechter

Op het WK in Rusland wordt voor het eerst gebruik gemaakt van de videoscheidsrechter. Tijdens de oefeninterland Italie-Frankrijk (3-1) in 2016 schreef Kuipers nog geschiedenis door als eerste arbiter ooit de videoreferee in te schakelen bij een interland. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.