nieuws

Vakbonden zo snel mogelijk met Siemens Nederland om tafel

"Waarom moet Siemens Hengelo dicht?" Het is de vraag die werknemers, gemeente en provincie bezig houdt sinds gisteren uitlekte dat het Duitse technologieconcern besloot dat de vestiging in Hengelo moet sluiten. Zeshonderd mensen raken hun baan kwijt. Â
Ook vakbonden zijn verbijsterd. Hans Korvers van vakbond De Unie. "Natuurlijk wisten we dat de markt voor olie- en gaswinning in zwaar weer verkeert. Op een recente persconferentie van Siemens werd duidelijk gemaakt dat dit zou leiden tot een reorganisatie. Maar dat de vestiging in Hengelo daar de directe gevolgen van zou ondervinden was zeker niet de verwachting. Het is een goed lopend bedrijf met veel productiewerk die binnen Siemens een toonaangevende rol heeft."

Siemens Hengelo slechts klein onderdeel van internationaal concern

Aan de andere kant vormt Siemens Hengelo slechts een klein flintertje in een internationaal concern waarvoor wereldwijd 300.000 mensen werkzaam zijn. Dan zijn 600 hardwerkende arbeiders in Hengelo niet meer dan een pennenstreek voor het management van de divisie Power & Gas bij Siemens.
Hoe dan ook, naar het hoe en waarom moet de vakbond vandaag nog enkele uren gissen. Korvers: "Het personeel wordt daar vanochtend over geïnformeerd. Wij mogen niet op die bijeenkomst zijn, maar zijn wel aanwezig op de Grolsch Veste waar het allemaal plaats vindt. De reden hopen wij daarna zo snel mogelijk te vernemen. In ieder geval willen wij zo snel mogelijk met de hoofdvestiging van Siemens Nederland in Den Haag om de tafel. We moeten daarbij maar eens kijken waar we tegengas kunnen bieden tegen de sluiting. Behoud van banen is daarbij ons uitgangspunt. Verder kijken dan dat kunnen we nu nog niet."  
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.