nieuws

"Meer dan de helft van de verkeersdoden komen door het gebruik van de mobiele telefoon."

Vorig jaar kwamen er 59 mensen om in het verkeer, morgen wordt daar in Zwolle bij stil gestaan door het plaatsen van 59 stoelen op de Nieuwe Markt, één stoel voor elke verkeersdode.
De stoelen worden er niet alleen neergezet om de verkeersslachtoffers te herdenken, maar ook om aandacht te vragen voor verkeersveiligheid en deelnemers in het verkeer bewust te maken van hun eigen gedrag.  

'Verkeersdoden door telefoon'

ROV Oost-Nederland sluit met deze actie aan bij de landelijke bijeenkomst in  Lexmond. Volgens voorzitter van de ROVO en Overijsselse gedeputeerde Bert Boerman is bewustwording erg belangrijk. In Overijssel Vandaag op TV Oost zegt hij: "Meer dan de helft van het aantal verkeersdoden wordt veroorzaakt door het gebruik van de mobiele telefoon. Daar moeten we dus echt wat aan doen."

Wifi-hotspot

Dat auto's tegenwoordig ook steeds meer een rijdende wifi-hotspot worden en de verlokking om de mobiel te gebruiken ook wel erg makkelijk wordt gemaakt, vindt Boerman minder belastend: "Die wifi wordt ook gebruikt voor onderlinge communicatie met andere auto's en andere functies voor de veiligheid. Daar is niets mis mee. We moeten er alleen naartoe dat er een kastje in d eauto komt die het onmogelijk maakt de telefoon tijdens het rijden te gebruiken."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.