nieuws

Imke uit Enschede verlaat Expeditie Robinson: "Ik baalde als een stekker"

De Enschedese Imke Wieffer moest gisteravond het RTL-programma Expeditie Robinson verlaten. De Twentse heeft het tot en met aflevering elf geschopt en zat bij de laatste negen kandidaten. "Op het eiland toen ik eruit lag, baalde ik als een stekker."
Inmiddels is de verslagenheid bij Imke gezakt: "Ik vond het een mooie avond, een hele leuke afsluiter van een prachtig avontuur", vertelt de Enschedese over de laatste aflevering waar zij in te zien was. 
Toen ze de laatste aflevering voor het eerst zag werd ze wel emotioneel: "Vooral het einde, als je al mijn verslagenheid ziet. Dat kwam wel even aan."

Hoogtepunt

Het is voor eerst in jaren dat er naast BN'ers ook weer onbekende deelnemers meedoen aan het RTL 5-programma. Imke is niet de enige Tukker die meedeed, op het eiland ontstond er een innige vriendschap met Carlos uit Oldenzaal, hij zit nog in het programma. 
Eén van de hoogtepunten voor Imke was de proef de katapult: "De proef met Carlos erbij, die proef was heel beladen, die moesten we winnen. Dat we die hebben gewonnen, en ik had daar een leuk aandeel in, dat gaf zo'n teamgevoel dat was fantastisch."

Voetsporen moeder

De Tukker had wel een voordeeltje tijdens de voorbereiding, in 2006 stond haar moeder in de finale van het survivalprogramma. "Ik heb heel veel verhalen van mijn moeder gehoord, maar ik wist dat het dit jaar heel anders zou zijn."

Reacties

Online kwamen er nogal wat reacties op de manier hoe Imke eruit werd gestemd. Acteur Roeland Fernhout beloofde aan Imke dat hij niet op haar zou stemmen. Die leugen was onderdeel van zijn plan om de Enschedese juist wel uit het spel te krijgen. 
Expeditie Robinson wordt elke donderdagavond om 20.30 uur uitgezonden op RTL 5. Bekijk hier de laatste aflevering. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.