nieuws

ChristenUnie Overijssel: 'Sluiting Siemens Hengelo roept om forse actie van provincie'

Provincie investeerde in Siemens Hengelo
Provincie investeerde in Siemens Hengelo
De ChristenUnie in Overijssel wil dat Gedeputeerde Staten zich niet neerlegt bij een sluiting van Siemens in Hengelo. De Statenfractie roept op tot een 'forse actie van de provincie'.Â
"We kunnen ons niet neerleggen bij een vertrek van Siemens zonder dat er grondig naar alternatieven voor deze vestiging wordt gekeken", laat fractievoorzitter Jan Westert van de ChristenUnie weten. 
De provincie moet samen met de gemeente Hengelo de minister van Economische Zaken verzoeken om op Rijksniveau alles in het werk te stellen om de banen voor Hengelo te behouden. 

Investeringen provincie in Siemens mogen niet vergeefs zijn

Westert heeft ook economische vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten. Onder meer wil hij weten welke bedragen de provincie de achterliggende jaren heeft geïnvesteerd in de gebiedsontwikkeling rond het Hart van Zuid in het centrum van Hengelo, waarvan ook Siemens grote baat had. En als er vanuit het provinciale innovatiefonds geld is gestopt in Siemens, moeten er afspraken worden gemaakt over terugbetaling als Siemens uit Hengelo vertrekt.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.