nieuws

PEC Zwolle beschikt weer over clubtopscorer Mokhtar in topper tegen PSV

PEC Zwolle kan zondag in de topper tegen PSV weer beschikken over Youness Mokhtar. De clubtopscorer is hersteld van de hamstringblessure die hem in het duel met Vitesse (0-0) aan de kant hield.
Op de langdurig uitgeschakelde Dico Koppers na is iedereen fit bij PEC Zwolle. Ook Ryan Thomas is ongeschonden uit de dubbele interland van Nieuw-Zeeland tegen Peru gekomen.

Wereldreis

Hoewel Thomas twee keer negentig minuten heeft gespeeld en een flinke wereldreis heeft moeten maken, lijkt het erop dat de middenvelder tegen PSV gewoon gaat spelen: "Ryan is fysiek en mentaal ontzettend gegroeid. Wij gaan hem er niet op afrekenen als hij een keer een mindere wedstrijd speelt. Dat doen we ook niet als het in een 'gewone' week gebeurt. Het is een belangrijke speler en als hij zich goed voelt, dan zal hij zeker een impact hebben op de wedstrijd zondag."
Tegenstander PSV heeft acht punten voorsprong op Ajax, PEC Zwolle en AZ. Voor de spanning in de strijd om het kampioenschap zou een Zwolse zege zeer welkom zijn. "Maar daar houden we ons niet mee bezig", zegt middenvelder Mustafa Saymak. "We willen het gewoon voor ons zelf zo goed mogelijk doen en de punten hier houden."

PSV favoriet

Daar is PEC Zwolle dit seizoen in alle thuiswedstrijden nog in geslaagd. Toch ziet Saymak PSV zondag als de lichte favoriet: "Ik denk dat ze individueel meer kwaliteiten hebben. Maar het ligt wel dicht bij elkaar, want wij hebben thuis nog niet verloren en zitten in een flow. Daarom denk ik dat het een heel leuke wedstrijd kan worden."
De topper in Zwolle begint zondag om 14.30 uur en is live te volgen op Radio Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.