nieuws

Internethit met 1,3 miljoen views: 'Bizar hoe hard het is gegaan'

Weinig mensen hadden vorige week van Hans Jansen gehoord, maar de docent is nu een absolute internethit. De Zwollenaar nam vorige week plaats achter de piano op station Zwolle en stal de show met Wicked Game van Chris Isaak. "Ik realiseer me nu pas wat er is gebeurd", beschrijft Hans.
Het begon allemaal als een geintje: Hans nam plaats achter de stationspiano in Zwolle en liet zijn muzikaliteit filmen. De video kwam op de site Dumpert terecht en een ware hype rondom de docent ontstond. "De volgende ochtend kreeg ik al een berichtje dat ik op de site van RTV Oost stond", vertelt de 42-jarige.
De man die viraal ging kreeg veel aandacht van de media. Hans: "Vorig jaar deed ik mee aan The Voice of Holland, maar kwam ik niet door de voorrondes. Dan is het heel gaaf om live op de radio een duet met Aïrto te mogen zingen."
Ondanks alle aandacht is de Zwollenaar nuchter en blijft hij met plezier werkzaam als docent op het Landstede. "Dat blijft nog wel even. Maar als ik mijn brood met muziek kan verdienen, ga ik dat doen. Daar ligt mijn hart."
Fans hoeven niet lang te wachten op een nieuw stationsoptreden van Hans. "Een dezer dagen kruip ik wel weer achter de stationspiano. Het blijft een heerlijke uitlaatklep", besluit Hans.
De video op Dumpert waarmee Hans viraal ging
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.