nieuws

Boeing 747 landt volgende week op Twente Airport voor ontmanteling

Boeing 747 landt volgende week op Twente Airport voor ontmanteling
Boeing 747 landt volgende week op Twente Airport voor ontmanteling
Op Twente Airport wordt over anderhalve week een Boeing 747 ontmanteld. Het zeventig meter lange gevaarte is door KLM verkocht aan APOC Aviation.
AELS, een bedrijf dat vliegtuigen ontmantelt, heeft het dit jaar druk in Enschede. Nadat het bedrijf tussen april en september een Airbus A340 demonteerde, wacht nu dus een Boeing 747-400.
Het toestel, genaamd de Rio de Janeiro, zal na bijna 24 jaar trouwe dienst op 27 november voor het laatst landen in Enschede. De landing om 12.20 uur is onder voorbehoud. Als het weer tegenzit, landt het vliegtuig op een andere dag of op een ander tijdstip.

Spottersheuvel

Liefhebbers kunnen de aankomst van het vliegtuig goed zien vanaf de spottersheuvel naast de landingsbaan.
De aankomst van het vliegtuig op de luchthaven zelf is niet bij te wonen. Het is ook niet mogelijk om de ontmanteling van het vliegtuig te bekijken.

Iconisch toestel

De Boeing 747-400 is een iconisch toestel. In 1989 was de KLM de eerste Europese luchtvaartmaatschappij die ermee ging vliegen. Het NOS Journaal deed destijds verslag van de aflevering van de eerste KLM Boeing 747-400, de PH BFA. Dit toestel werd eerder al uit de vlucht genomen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.