nieuws

Go Ahead Eagles lijdt in eigen huis forse nederlaag tegen FC Dordrecht

Een uiterst pijnlijke avond voor Go Ahead Eagles. In de eigen Adelaarshorst ging de ploeg van trainer Leon Vlemmings fors onderuit tegen FC Dordrecht: 0-3.
Na een tam eerste kwartier met voor beide ploegen één doelpoging, kwam het duel in Deventer gaandeweg de eerste helft tot leven. FC Dordrecht-doelman Renze Fij kende zeer veel moeite met een listig schot van Pieter Langedijk, maar het eerste doelpunt viel aan de andere kant. Uit een vrije trap van Andreias Calcan kopte Julius Bliek de bal achter Sonny Stevens, 0-1. Go Ahead Eagles probeerde het vervolgens van afstand middels schoten van Stefano Beltrame, maar Fij wist zijn doel de eerste 45 minuten schoon te houden. 

Sta-in-de-weg

Al kort na rust mocht Go Ahead Eagles van geluk spreken dat het niet op grotere achterstand kwam. Oog in oog met Stevens stuitte Tom Rosenthal echter op de doelman. De thuisploeg probeerde het hierna net als in de eerste helft met schoten uit de tweede lijn, maar zag in Fij een heuse sta-in-de-weg. 

0-3

Een kwartier voor tijd werden de problemen nog erger voor de Deventenaren toen Duarte Lopes de 0-2 tegen de touwen schoot. Go Ahead Eagles leek het helemaal kwijt en het duurde dan ook niet lang voor de genadeklap werd uitgedeeld. Een kleine tien minuten voor tijd maakte Gustavo Hamer de 0-3, wat tevens de eindstand was.
Voor Go Ahead Eagles is het alweer de tweede nederlaag op rij, nadat er twee weken geleden met 3-1 bij Telstar werd verloren. Volgende week vrijdag wacht de equipe van Vlemmings opnieuw een zware dobber, dan staat er een uitwedstrijd bij Fortuna Sittard op het programma.

Go Ahead Eagles - FC Dordrecht 0-3

0-1 Bliek (27)
0-2 Duarte Lopes (77)
0-3 Hamer (84)
Arbiter: Janssen
Geel: Delorge
Go Ahead Eagles: Stevens; Groenbast (Maneschijn/61) , Ketting, Schenk, Corbin-Ong (Werkhoven/76); Suk, Beltrame, Overgoor, Langedijk; De Kogel, Hendriks.

FC Dordrecht: 

Fij, Duarte Lopes , Amevor, Alkan, Statia (Misidjan/69); Hamer, Rosenthal, Bliek, Delorge; Arias (Mahmudov/85), Calcan.
Bekijk hier de statistieken van de spelers van Go Ahead Eagles na het duel met FC Dordrecht.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.