nieuws

Goed nieuws: fipronil-vrije eieren, graffiti-poezen en een tuinslangfanfare

Het nieuws is vaak negatief en verdrietig, maar het is heus niet alleen kommer en kwel. Om het weekend positief af te sluiten, selecteerden wij vijf keer nieuws om blij van te worden.Â
Goed nieuws: de tuinslagfanfare uit Raalte
Goed nieuws: de tuinslagfanfare uit Raalte
Optreden voor koningin Maxima, in Ahoy. En dat ook nog eens met alleen maar zelfgemaakte instrumenten. De 'tuinslangfanfare' van de Raalter basisschool De Vogelaar mag zich, na winst in het NPO-programma Lang leve de Muziek-show, op gaan maken voor een optreden op Kerst Muziekgala. De leerlingen hebben er vertrouwen in: "We hebben heel vaak geoefend met de klas. Daardoor gaat het heel goed." 
De politie in Oldenzaal is naarstig op zoek naar een vandaal die afbeeldingen van poezen achterlaat in het centrum. Op social media pleiten mensen echter ook voor vrijspraak: de graffiti-poezen fleuren het straatbeeld juist op. En laten we eerlijk zijn: het is vandalisme, maar dan wel in zijn liefste vorm.

Goed nieuws: 16000 bloembollen
Goed nieuws: 16000 bloembollen
Nog een mooi staaltje burgerlijke ongehoorzaamheid, maar dan in Hengelo. Daar wilde de wijkvereniging van 't Kotte graag hun jubileum vieren met een kleurrijke bloemenpracht in de wijk. Voor een vergoeding van de gemeente kreeg de buurt echter nul op het rekest, dus legden de buren zelf het geld bij elkaar om 16.000 bloembollen aan te schaffen.  
Mooi nieuws ook uit Tilligte, waar kippenboer Kienhuis deze week (eindelijk) de eerste lichting fipronilvrije eieren kon verkopen. Grote opluchting bij Kienhuis: "We hebben vier maanden stilgelegen. Het heeft ons een heleboel geld gekost maar we kijken weer positief naar de toekomst." En belofte maakte schuld: van de eerste lading mocht de kok bij RTV Oost uitsmijters maken. Goed nieuws voor iedereen dus.
Veerkracht is een grote deugd, dat blijkt ook uit het verhaal van Marjo Duursma en Mark Weijermars. Zij waren slachtoffer van het faillissement Tuunte Fashion deze zomer, maar besloten door te gaan met waar ze goed in zijn: kleding verkopen. Zaterdag openden ze hun eigen winkel, in Enschede. 
PS. De Sint is in het land! En daar hebben wij heel veel foto's van gemaakt.
Goed nieuws: de sint is in het land
Goed nieuws: de sint is in het land

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.