nieuws

Lintjesregen voor jongeren in Hardenberg op Dag voor de Rechten van het Kind

Zes jongeren in Hardenberg zijn vanochtend in het zonnetje gezet in het gemeentehuis. Van burgemeester Snijders kregen ze een jeugdlintje voor hun inzet voor de maatschappij.
De afgelopen periode konden de jongeren worden genomineerd. Een onafhankelijke commissie heeft bepaald wie recht heeft op de medaille en oorkonde.

Wie hebben een jeugdlintje gekregen?

  • Eén van de gelukkigen is de 15-jarige Kevin Guichelaar. Hij heeft geholpen bij de ontwikkeling van het evenemententerrein en de ijsbaan in De Krim.
  • Chantal Berenfinger (16) werd in het zonnetje gezet vanwege het organiseren van activiteiten voor jeugdcentrum De Toekomst.
  • De 15-jarige Collin Slot heeft dit jaar zijn moeder bijgestaan, die twee openhartoperaties moest ondergaan.
  • Verder kregen drie 12-jarige jongens die een eigen Glazenhuis-actie in Hardenberg hielden een lintje. Het gaat om Stan van de Klippe, Daan van Beek en Gino de Groot.
  • Het zevende lintje wordt op een ander moment uitgereikt. Wie dat is, wil de gemeente nog niet zeggen. Wel dat het gaat om een 14-jarige mantelzorger.

Eerste keer

Het is de eerste keer dat in Hardenberg jeugdlintjes worden uitgereikt. In andere gemeenten in Overijssel wordt dat al langer gedaan. Zo worden in Losser vandaag ook drie jeugdlintjes uitgereikt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.