nieuws

GPS-systeem leidt naar gestolen scooter in Dalfsen

Verdachte simpel in de kraag gevat: gestolen scooter bleek voorzien van GPS
Verdachte simpel in de kraag gevat: gestolen scooter bleek voorzien van GPS
Een 16-jarige jongen uit Nieuwleusen is gistermiddag door de politie van Dalfsen gearresteerd op verdenking van scooterdiefstal. De jongen zou in Zwolle een bezorgscooter van een pizzeria hebben gestolen. Wat hij niet wist, is dat de scooter was voorzien van een GPS-systeem.
Dankzij het GPS-systeem kon de eigenaar van de scooter precies zien waar deze was. Het was dan ook een koud kunstje voor de politie om de verdachte te arresteren.
"Terwijl wij onderweg waren, hadden we de melder continu aan de telefoon en hij gaf ons de actuele positie van de scooter door", aldus de politie. "Hij vertelde ons dat de scooter al enige tijd stilstond op de kruising van de Hessenweg met De Broekhuizen in Dalfsen, waar de jongen kon worden ingerekend."

Afgescheurde stickers
De dienstdoende agenten vonden in een afvalbak langs de kant van de weg delen van stickers. Mogelijk zijn deze van de scooter afgetrokken, in de hoop minder op te vallen. 

De verdachte, een 16-jarige inwoner van Nieuwleusen, is overgebracht naar het cellencomplex in Zwolle om te worden verhoord over de diefstal. De gestolen scooter is direct teruggebracht naar de eigenaar, die de scooter een uur na de diefstal weer kon inzetten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.