nieuws

Topscorers: Weinig treffers, wel hattrick Kavak bij Genemuiden

Het was een dramatisch weekend voor de Overijsselse clubs in de hoogste regionen van het voetbal. De clubs in de eredivisie, Jupiler League en 2e divisie en eredivisie vrouwen verloren hun duels. In de 3e divisie werd niet gewonnen en in de hoofdklasse wonnen slechts twee van de vier clubs. Er vielen dan ook weinig doelpunten. Hieronder een overzicht van de topscorers.

Eredivisie

De drie clubs in de eredivisie maakten samen maar een doelpunt afgelopen weekend. Reuven Niemeijer maakte zijn vierde voor Heracles. Youness Mokhtar van PEC Zwolle blijft de leider met vijf doelpunten. Bekijk hier het volledige overzicht.
Niemeijer maakte zijn vierde tegen ADO (foto: Pro Shots)

Jupiler League

Go Ahead Eagles kwam vrijdagavond niet tot scoren tegen FC Dordrecht. Sam Hendriks is de topscorer van de Deventer ploeg met elf treffers. Bekijk hier het volledige overzicht.

2e divisie

HHC Hardenberg scoorde een keer. Sargon Gouriye was de doelpuntenmaker en dat was zijn eerste van het seizoen. Rob van der Leij is de leider bij de ploeg uit Hardenberg met vijf doelpunten. Bekijk hier het volledige overzicht.

3e divisie

Ook bij de drie clubs in de 3e divisie viel maar een treffer. Bas Postma maakte zijn zesde voor HSC'21 en is daarmee ook de Overijsselse topscorer van de 3e divisie. Bekijk hier het volledige overzicht.

Hoofdklasse

In de hoofdklasse was het opnieuw de dag van Omar Kavak van SC Genemuiden. Hij maakte zijn tweede hattrick van het seizoen en staat na elf speelronden al op vijftien doelpunten. Ploeggenoot Jacco Riemens maakte er twee en staat op drie doelpunten. Rob Mijnheer maakte zijn derde voor Staphorst. Bekijk hier het volledige overzicht.

Eredivisie Vrouwen

Bij de vrouwen kwam alleen PEC Zwolle in actie. Esmee de Graaf maakte haar tweede voor die ploeg. Ellen Jansen van FC Twente gaat bij de vrouwen aan de leiding met zeven treffers. Bekijk hier het volledige overzicht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.