nieuws

Directeur Ambulancedienst Oost: 'Eigen nummer voor hulp en zorg in Twente'

Eén centraal telefoonnummer in Twente voor huisartsen, thuiszorg en ggz. Naast het al bestaande noodnummer 112. Daarvoor pleit Piet Huizinga, directeur van Ambulance Oost vanmorgen in de Twentsche Courant Tubantia.
Centralisten van de Twentse politie, brandweer en ambulancediensten nemen over twee jaar hun intrek in een nieuw te bouwen meldkamer in Apeldoorn. Van daaruit moeten hulpvragen uit heel Overijssel en Gelderland worden verwerkt, in plaats van vanuit Hengelo zoals nu het geval is.

Makkelijker in de regio

Huizinga zegt in de krant dat hij dat een goed idee vindt als het gaat om grote calamiteiten. Maar voor de dagelijkse werkzaamheden is het veel makkelijker om gewoon in de regio zelf te zitten. 
"De bulk van de werkzaamheden bestaat uit assistentie bij ongevallen, consulten bij mensen thuis en ritten naar het ziekenhuis. Die kun je veel beter regionaal coördineren. Daarvoor hoef je niet naar Apeldoorn”, aldus Huizinga in de krant. 

Apart telefoonnummer

Voor de normale zorgvragen zou er een nieuw gezamenlijk meldpunt moeten komen van ambulance, brandweer en politie. Met een apart telefoonnummer, naast het noodnummer 112. 
De krant schrijft dat de plannen van Huizinga op veel plekken met enthousiasme zijn ontvangen maar het de realisatie van dat niet regionale meldpunt is nog lang geen feit. 

Duwen en trekken

"Ik besef dat het een hele klus wordt om iedereen op een lijn te krijgen. Het is duwen en trekken, dat klopt.. Maar als je niets doet, dan raak je het kwijt. En wat hier eenmaal weg is, heb je niet zomaar weer terug. Daarom moeten we nú de keten smeden."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.