nieuws

Eerste ontwerpen N35 bij Haarle bekend

De kruisingen van de N35 ter hoogte van de Stationsweg en de Tunnelweg in Haarle zorgen voor onveilige situaties en een moeilijke doorstroom van het verkeer. Aanpassingen zijn dus nodig en daarom organiseerde Rijkswaterstaat vanavond een inloopbijeenkomst om hun plannen aan inwoners te tonen.
Vooral inwoners Wesley Bouwhuis en Monique Stasse waren zeer geïnteresseerd in de plannen, want zij moeten dagelijks met hun kinderen de drukke N35 over om naar school gaan. "Mijn kinderen kunnen niet op de fiets naar school, want het is levensgevaarlijk om op de fiets dat kruispunt over te steken", vertelt Monique.
Rijkswaterstaat heeft voor dat kruispunt dan ook een bajonetkruising bedacht. "We trekken de kruising als het ware uit elkaar, waardoor een opstelplaats in het midden ontstaat", legt Fred Tank van Rijkswaterstaat uit.

Stoplichten

Monique en haar man kunnen zich nog niet in dat plan vinden. "Ik vind het nog te ingewikkeld", zegt Wesley Bouwhuis. Monique sluit zich bij hem aan. "Ik voel meer voor het plan van Plaatselijk Belang Haarle. Zij willen stoplichten op de kruising aan de Stationsweg plaatsen."

Fietsbrug

Monique heeft ook nog een andere oplossing. "Ik heb geruchten gehoord dat er een fietsbrug komt in de buurt van Nijverdal. Als ze die brug nou in Haarle plaatsen, dan kunnen mijn kinderen en de inwoners van Haarle weer veilig de weg oversteken."
In december wordt duidelijk of de plannen van Rijkswaterstaat of Plaatselijk Belang uitgevoerd kunnen worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.