nieuws

GGD IJsselland roept ouders jonge kinderen opnieuw op voor onderzoek

GGD IJsselland
GGD IJsselland
Zo'n twaalfhonderd ouders en verzorgers van kinderen deden in de regio IJsselland al mee aan het onderzoek van GGD IJsselland naar de gezondheid en het welzijn van kinderen van 0 tot 12 jaar. Maar de GGD hoopt dat dit er nog meer worden en heeft herinneringsbrieven verstuurd.
Er zijn meer deelnemers aan het onderzoek nodig om een goed beeld te kunnen krijgen van de gezondheid van kinderen in de regio IJsselland. 
De GGD in Nederland onderzoekt elke vier jaar de gezondheid van kinderen van 0 tot 12 jaar. Dit doet de GGD in opdracht van de gemeenten in de regio.
De GGD onderzoekt hoe het met kinderen van 0 tot 12 jaar in de regio gaat: Zitten ze goed in hun vel? Hebben ze vriendjes en vriendinnetjes? Wordt er gepest op school? Zijn er voldoende speelplekken in de buurt? Hoe is het social media gebruik? En hoe ervaren ouders/verzorgers de opvoeding?
Met de resultaten van het onderzoek adviseert de GGD vervolgens de gemeenten over hun gezondheidsbeleid en jeugdbeleid. Zo kan de GGD gemeenten adviseren over bijvoorbeeld opvoedcursussen, weerbaarheidstrainingen, speelplekken en veiligheid in de buurt.
De GGD roept ouders en verzorgers die nog niet hebben meegedaan aan het onderzoek alsnog op om zich te melden

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.