nieuws

Onderzoek naar dodelijk ongeval in Almelo, hoe snel reed betrokken auto?

Een deel van de Berlagelaan en de Windmolenbroeksweg in Almelo wordt vanmorgen tussen half elf en drie uur afgesloten voor verkeer. Reden is een politieonderzoek naar een ongeluk dat daar begin dit jaar gebeurde. Daarbij kwam een 16-jarige fietser om het leven.Â
De politie wil vanmorgen onderzoeken hoe hard de automobilist heeft gereden die bij het ongeluk betrokken was. Daarom zal met een vergelijkbare auto worden vanmorgen op de weg worden gereden. 

Hogere snelheden

"We hebben de weg afgesloten omdat we met verschillende snelheden over de weg willen rijden", legt Louis Stückradt van de politie Almelo uit. "Daarbij zullen we af en toe ook met hogere snelheden rijden." Om de veiligheid van iedereen te waarborgen en goed onderzoek te kunnen doen, is de weg afgesloten. 
Of de weg ook de volledige vier uur afgesloten blijft, is niet bekend. Het is afhankelijk van de testresultaten. Er is al eerder onderzoek gedaan, maar dat richtte zich vooral op de technische staat van de auto. Nu wordt de snelheid waarmee de auto wordt onderzocht op basis van beelden die politie ter beschikking heeft. 
"Beelden die er eerder nog niet waren", aldus Stückradt.

Afschuw

Het ongeluk gebeurde begin dit jaar en kwam breed in het nieuws omdat kort na het ongeluk al beelden van het overleden slachtoffer op sociale media circuleerden. Het ging zo snel dat de politie niet eens tijd had gehad om nabestaanden van het slachtoffer in te lichten over het ongeluk.
Onder andere de burgemeester van Almelo sprak daar zijn afschuw over uit.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.