nieuws

Weerstand tegen komst Hornbach naar Enschede blijkt weer tijdens commissievergadering

Er wordt al jaren over gesproken. De komst van Hornbach in Enschede. Stadsdeelcommissie Enschede Oost vergadert vanavond over het bestemmingsplan dat nodig is voor de komst van de bouwmarkt.
Het werd al snel weer duidelijk: er is veel weerstand tegen de komst van Hornbach naar Enschede. "De economie laat het niet toe om bij te bouwen. Als zo'n grote bouwmarkt in Enschede komt, gaat dat ten koste van het bestaande winkelgebied", meent Annemieke Stallaert van Belangen Alliantie Detailhandel Twente.
Klaas Hesselink van Bureau Stedelijke Planning sluit zich daarbij aan. "Ons onderzoek laat zien dat Hornbach uiteindelijk leidt tot onnodige leegstand in de regio." 

Vechten voor onderneming

Verschillende ondernemers kwamen vanavond aan het woord. "Het gaat ons niet om de bouwmarkt, maar om een gelijk speelveld. Ik ben hier vanavond om te vechten voor mijn onderneming", aldus Harry Sulmann van supermarkt Nettorama.
Wethouder Hatenboer is duidelijk tijdens de bespreking. "De ruimtelijke ordening zou hier vanavond besproken worden, maar dit lijkt meer op een concurrentiestrijd. Er staan grote belangen voor de ondernemers op het spel en ik vind dat gemeenten daar buiten moeten blijven."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.