nieuws

Collectieve zorgverzekering voor lage inkomens gemeente Hardenberg blijft

De gemeente draagt maximaal €360 bij per jaar
De gemeente draagt maximaal €360 bij per jaar
Gemeente Hardenberg biedt inwoners met een laag inkomen ook volgend jaar weer een collectieve zorgverzekering aan in samenwerking met Zilveren Kruis. De gemeente betaalt tot dertig euro per maand mee aan de zorgpremie.Â

Gebruik stijgt

Het is niet de eerste keer dat de gemeente deze verzekering aanbiedt. Vorig jaar maakten 830 inwoners gebruik van deze collectieve verzekering, dit jaar is dit aantal gestegen naar 1100 inwoners.
Mensen die in aanmerking komen voor deze collectieve zorgverzekering van het Zilveren Kruis, zijn mensen met een inkomen tot maximaal 130 procent van de bijstandsnorm.
Daarnaast is deze verzekering er voor mensen die door een handicap of een chronische ziekte een laag inkomen hebben. 

Meebetalen

De gemeente betaalt maximaal dertig euro per maand mee aan de zorgpremie voor inwoners met een laag inkomen. “We willen voorkomen dat mensen met een laag inkomen zorg gaan mijden”, aldus wethouder René de Vent.
"Met de mogelijkheid om naast de basisverzekering uit drie aanvullende zorgpakketten te kiezen, kunnen inwoners een zorgverzekering op maat samenstellen."

Wat zit erin?

De collectieve zorgverzekering bestaat altijd uit een basisverzekering, een tandverzekering en één aanvullende zorgverzekering. Het goedkoopste zorgpakket kost € 118,61 per maand en de meest uitgebreide zorgpolis kost € 138,31 per maand.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.