nieuws

9-jarig pianotalent uit Hengelo krijgt brief van premier Rutte

Evander veroverde de harten van het publiek
Evander veroverde de harten van het publiek
Het negenjarige pianotalent Evander Eijsink uit Hengelo heeft een brief gekregen van minister-president Rutte.
De premier feliciteert Evander met het winnen van de Talentprijs bij de uitreiking van de Cultuurprijs Overijssel 2017 in Hardenberg. "Daar kun je ontzettend trots op zijn."

Creativiteit ontdekken

Begin oktober won Evander die prijs, en richtte zich in zijn overwinningspeech tot de premier: "Net als premier Rutte heb ik de mogelijkheid gekregen van mijn ouders piano te kunnen leren spelen. Als ik dat niet had gekregen was ik niet zover gekomen. En dat is niet voor iedereen. Kunst op de scholen is daarom nog belangrijker geworden. Het zou zo mooi zijn als alle kinderen hun creativiteit kunnen ontdekken op de school."
Evander kreeg een groot applaus van het publiek. Commissaris van de Koning Ank Bijleveld beloofde aan Evander het door te geven aan premier Rutte. En die reageert nu dus:

'Niet verwacht'

Rutte doet in zijn brief geen toezeggingen om extra te investeren in kunst op de basisschool, maar toch is Evander heel blij met de brief. Vader Michael: "Dit hadden we niet echt verwacht, maar het is heel erg leuk dat hij reageert."
"We hopen dat Rutte de boodschap van Evander in z'n achterhoofd houdt. Dat lang niet alle kinderen thuis de kansen geboden krijgen die wij Evander hebben kunnen bieden. En dat er daarom op scholen meer aandacht zou moeten zijn voor kunst. Het is zo belangrijk dat kinderen leren om zelf dingen te creëren."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.