nieuws

Geschokte reacties op overlijden Dik Wessels (71)

"Een groot ondernemer is heen gegaan, een inspirator, een voorbeeld. We verliezen een groot man", zegt Hans Ter Steege, directeur van Ter Steege Bouwbedrijf in Rijssen en voorzitter van Kring Werkgevers Rijssen.Â
Ter Steege hoorde vanochtend van de familie Wessels van het overlijden van Dik Wessels. "Hij heeft veel betekend voor Rijssen-Holten, het komt hier wel hard aan." Ter Steege doelt daarmee niet alleen op zijn werknemers, maar op heel de gemeenschap in Rijssen-Holten. 

"Erg geschrokken"

Veel mensen wisten dat de gezondheid van Dik Wessels de afgelopen tijd achteruit ging, maar dat het zo hard ging is een verrassing. "We kennen elkaar al jaren", zegt Ter Steege, "ik ben erg geschrokken."
Jan Baan van Mercedes Baan in Rijssen was bevriend met Dik Wessels. "Ik kreeg het nieuws binnen via de app van RTV Oost. Ik zit vierduizend kilometer verderop." En dan, met emotie in zijn stem: "We moeten allemaal een keer sterven, maar dit is zo onverwachts."

Slim beleggen

Journalist Jan Medendorp maakte Wessels van dichtbij mee. "Het is natuurlijk allemaal begonnen met dat bouwbedrijf", zegt Medendorp. "Met investeringsbedrijf Reggeborgh heeft hij slim belegd. En zo is hij uiteindelijk de op twee na rijkste man van Nederland geworden."
Medendorp heeft bewondering voor de manier waarop Wessels dingen zag. "Hij was beperkt in opleiding maar ik zat wel eens bij hem tijdens gesprekken of bijeenkomsten en dan verbaasde ik mij over hoe hij de dingen begreep en dingen aan elkaar knoopte."

Toekomst voor glasvezel

Een goed voorbeeld daarvan is volgens Medendorp de investeringen van Wessels in glasvezel. Daar is veel geld mee verdiend. "Hij had totaal geen kennis van computers maar toch zag hij dat glasvezel de toekomst zou worden."
Met zijn bedrijf Reggefiber stond Wessels aan de wieg van glasvezel voor consumenten in Nederland. Reggefiber legde op grote schaal glasvezelnetwerken aan in Nederland. In 2014 nam telecombedrijf KPN Reggefiber over. De verkoop leverde Wessels vele miljoenen euro's op.
"Wessels had bovendien het talent om de goede mensen om zich heen te verzamelen. En hij werkte twee keer zo hard als jij en ik samen."

FC Twente

Dik Wessels was de suikeroom en een van de redders van FC Twente. Directeur Jan van Halst is geschrokken: "Zijn overlijden komt totaal onverwachts en raakt ons diep. Voordat ik vorige zomer besloot terug te keren bij FC Twente, ben ik eerst bij Dik langsgereden. Zijn steun was voor mij belangrijk. Dat bleek ook wel, want dankzij Dik bestaat FC Twente nog. Dat durf ik best te zeggen."

Ook op social media wordt geschokt gereageerd op het overlijden van Dik Wessels. 
En niet alleen mensen die hem persoonlijk kenden reageren, ook mensen die hem alleen van naam kennen:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.