Zwolle maakt zich sterk voor transgenders

De gemeente Zwolle zet zich in om de positie van transgenders te verbeteren. Vooral als het gaat om de arbeidsmarkt. Wethouder Jan Brink ondertekende daarvoor de zogeheten 'Verklaring van Dordrecht' die is opgesteld door Transgender Netwerk Nederland.

De ondertekening gebeurde in de Grote Kerk in Zwolle. Bij de plechtigheid werd duidelijk dat discriminatie van transgenders ook in Zwolle voorkomt. Zo vertelde Laura dat zij haar kind van 12 jaar niet meer mag zien sinds zij bezig is om van een man een vrouw te worden.

Familie en vrienden hebben haar afgestoten. Ook verloor ze haar baan door getreiter van haar werkgever.

Zwolle wil dat werkgevers zich anders gaan gedragen. Transgenders kunnen even goede krachten zijn als wie dan ook. De stad wil daarom samen met Transgender Netwerk Nederland voorlichting gaan geven aan bedrijven. 

Met het ondertekenen van de Verklaring van Dordrecht is Zwolle de eerste gemeente van Overijssel die een speciaal beleid gaat voeren om discriminatie van transgenders te bestrijden.

De stad is een zogeheten koploper gemeente en heeft daarmee een voorbeeldfunctie gekregen voor gemeenten in heel Nederland. Zwolle was ook al een voorbeeldstad om discriminatie op het gebied van homoseksualiteit tegen te gaan.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle Transgender Koploper IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel: