nieuws

Chemicaliën gevonden in drugslab Ambt-Delden worden nader onderzocht

Rechtbank in Almelo
Rechtbank in Almelo
De chemicaliën die in december vorig jaar werden gevonden bij een drugslaboratorium aan de Genselerweg in Ambt-Delden worden op verzoek van een van de advocaten onderzocht door een contra-deskundige. Dat kwam vanmorgen aan de orde bij de pro forma-behandeling van de rechtszaak tegen een 39-jarige man uit Oldenzaal.
De man werd eind juni opgepakt toen de politie een hennepkwekerij aantrof in een leegstaand horecapand aan de Deurningerstraat in Oldenzaal. De man woonde daar en wordt ook van verdacht van betrokkenheid bij een grote hennepkwekerij in Vroomshoop. Daar werden afgelopen maart 2350 hennepplanten aangetroffen in een pand aan de Hamerweg.

Olie

Een van de chemicaliën waarvan 80 liter werd aangetroffen is Saffrol, een plantaardige olie die ook wel bekend staat als MDMA-olie. Het is belangrijk bestanddeel voor de productie van XTC . Met 1 liter olie zijn zo'n 2000 XTC-pillen te produceren. Het middel is niet verboden en kan in reformwinkels gewoon gekocht worden. Niet in vaten van vele liters, wel in flesjes van 30 milliliter. 

Naast de olie werden ook vaten met ook aceton en causic soda aangetroffen, gevaarlijke en bijtende vloeistoffen die grote schade aan de longen kunnen aanrichten bij het inademen. Dit zijn ook stoffen die gebruikt worden om XTC te maken. 

Geen haast in strafzaak

Wanneer de strafzaak tegen de 39-jarige Oldenzaler verder gaat is onduidelijk. Er moeten nog twee getuigen gehoord worden, het onderzoek is nog niet klaar en de man is op vrije voeten. Daardoor is er minder haast om de zaak af te handelen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.