nieuws

CBS: Overijsselse ondernemers positief over omzet volgend jaar

Geld (papiergeld en muntgeld)
Geld (papiergeld en muntgeld)
Tussen 39 en 43 procent van de Overijsselse ondernemers verwacht volgend jaar meer omzet te draaien. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS en de Kamer van Koophandel (KvK).
Bijna veertig procent van de Nederlandse ondernemers verwacht in 2018 meer omzet te draaien. Overijsselse ondernemers zijn dus in het overgrote deel van de provincie positiever gestemd dan het landelijk gemiddelde. Alleen in Noord Overijssel blijft het percentage, 39,1 procent, iets achter. 
In Twente verwacht 42,8 procent van de ondernemers volgend jaar meer omzet te halen. In Zuidwest-Overijssel is dat 43 procent.
Ieder kwartaal vraagt het statistiekbureau enkele duizenden ondernemers naar hun toekomstverwachtingen voor de komende periode, in dit geval 2018. 
De regionale verschillen zijn groot. In de regio Veluwe, waar onder meer Apeldoorn, Ede en Wageningen onder vallen, verwacht meer dan de helft van de ondernemers een omzetstijging. Dat ligt fors boven het landelijk gemiddelde. De regio Zuidoost-Zuid-Holland (o.a Dordrecht en Gorinchem) volgt op de lijst met 46 procent. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.