nieuws

Stadkamer in Zwolle finalist in beste bibliotheek 2018

Stadkamer Zwolle
Stadkamer Zwolle
Stadkamer Centrum in Zwolle is door het vakblad Bibliotheekblad genomineerd voor de titel Beste bibliotheek van Nederland 2018.Â
De jury van het vakblad heeft naast Stadkamer nog vijf bibliotheken geselecteerd die strijden voor de titel. De andere genomineerden zijn bibliotheken uit Barendrecht, Amsterdam Bijlmer, Purmerend, Sittard en Veendam.
Met de verkiezing wil Bibliotheekblad benadrukken dat ons land beschikt over hoogwaardige openbare bibliotheken die een onmisbare plek in de huidige Nederlandse samenleving innemen.

Mystery guest

In de komende maanden wordt Stadkamer op verschillende tijdstippen bezocht door een mystery guest. Deze mystery guest beoordeelt aan de hand van de vijf kernfuncties van bibliotheken of Stadkamer in aanmerking komt voor de titel. Ook wordt er gelet op de lokale verankering, netwerkfunctie en samenwerking in Zwolle. 
De uiteindelijke winnaar wordt gekozen door de vakjury en het publiek. Vanaf 18 januari kan het publiek zes weken stemmen op de bibliotheek van hun keuze. Stadkamer roept alle Zwollenaren op om tegen die tijd ook een stem uit te brengen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.