nieuws

Minister kondigt brief naar Siemens aan over sluiting vestiging Hengelo

Fabriekshal van Siemens in Hengelo
Fabriekshal van Siemens in Hengelo
Minister Wiebes van Economische Zaken gaat een brief schrijven aan de directie van Siemens over de voorgenomen sluiting van de Hengelose vestiging van het bedrijf. Dat heeft hij vanmiddag in de Tweede Kamer gezegd tijdens het vragenuurtje.Â
Wiebes gaf op vragen over de sluiting van de locatie in Hengelo aan dat de sluiting van de vestiging een aangelegenheid van het bedrijf is maar dat hij de gang van zaken wel zal aankaarten in een brief.
De vergadering werd vanmorgen bijgewoond door enkele tientallen Hengelose werknemers van Siemens. 
Zij waren daar omdat ze willen dat de landelijke politiek zich hard maakt voor behoud van de productielocatie in Hengelo.
De werknemers vinden het onbegrijpelijk dat Siemens een gezonde en winstgevende fabriek wil sluiten. Bij de vestiging in Hengelo werken circa 650 mensen. Maar doordat ook toeleveranciers hard geraakt worden, staan volgens de aanbieders van de petitie in totaal tussen de 1500 en 2000 banen in Twente op het spel.
Siemens kondigde vorige week de sluiting aan van de gasturbinefabriek in Hengelo. Dat voornemen past in een bredere reorganisatie waardoor bij elkaar een kleine 7000 banen verloren gaan. Het industrieconcern wijst daarbij op de moeilijke omstandigheden in de olie- en gasmarkt en wil zich meer gaan richten op duurzame energie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.