nieuws

Jan van Halst: "Zonder Dik Wessels was FC Twente er niet meer geweest"

FC Twente had niet meer bestaan zonder Dik Wessels. Dat zei directeur Jan van Halst vanmiddag over de vanochtend overleden ondernemer en geldschieter van de Enschedese club.
"Dat durf ik wel te zeggen, ja. Hij heeft echt de handschoen opgepakt vorige zomer. En dan heb ik het niet eens over de periode daarvoor, want daar was ik niet zo intensief bij betrokken. Maar vorige zomer heb ik dat wel zo ervaren ja."
Van Halst schrok van het nieuws vanochtend: "We hadden geen enkel signaal dat het stond te gebeuren, dus dat was een enorme mokerslag."

Betrokkenheid

Toen de directeur vorig jaar terugkeerde bij Twente sprak hij met Wessels: "Ik wilde me gewoon laten informeren hoe hij tegenover FC Twente stond en wat zijn gedachtes waren. Hij was het contact net even wat verloren. Hij gaf in eerste instantie ook aan, op z'n Dik's; nee, ik wil even niet. Maar na een paar minuten draaide dat alweer om en toen we het er samen over hadden hoe slecht het met de club ervoor stond, merkte ik wel meteen zijn betrokkenheid weer en dat ie op een of andere manier toch mee wilde werken."

Rouwbanden

FC Twente speelt vrijdag tegen AZ met rouwbanden en in het thuisduel van een week later tegen Ajax zal er stil worden gestaan bij het overlijden van Wessels.
In de video het hele gesprek met Van Halst over Dik Wessels.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.