nieuws

Apparatuur in beslag genomen bij actie tegen illegaal gokken in Twente

Bij een controle in Twente is op verschillende plekken apparatuur in beslag genomen, dat vermoedelijk is gebruikt voor illegaal gokken. De apparatuur werd gevonden in Almelo, Hengelo en Enschede.
Naast het in beslag nemen van apparatuur zijn boetes uitgedeeld voor onder meer het overtreden van de drank- en horecawet en de tabakswet. De controles vonden plaats aan de Nieuwstraat in Almelo, de Deldenerstraat in Hengelo en de Dr. Benthemstraat in Enschede.
De controle werd uitgevoerd door de drie gemeenten, met steun van onder meer politie, de Kansspelautoriteit, Douane en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Doel van de actie is het tegengaan van illegale gokactiviteiten. In Twente komen regelmatig signalen van illegale goksituaties binnen. 

Ondermijning

Burgemeester Gerritsen van Almelo is in Twente verantwoordelijk voor de aanpak van ondermijnende activiteiten. Hij is blij met de aanpak. "Gokken lijkt onschuldig, maar zeker wanneer het illegaal gebeurt kan het aanzienlijke problemen opleveren. Denk aan schulden en alles wat daarmee gepaard gaat."
"Bovendien verdwijnen de door de aanbieders van de gokactiviteiten verdiende bedragen vaak in een zwartgeldcircuit waarmee andere criminele of maatschappij-ondermijnende activiteiten kunnen worden gefinancierd. Ook vormt het een aantasting van de openbare orde en veiligheid en het woon- en leefklimaat."
De politie Hengelo deelde op Facebook onderstaande vlog om uit te leggen wat de actie precies inhield: 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.