nieuws

Huisregels voor Mariakapel Tankenberg in De Lutte

De onderhoudscommissie van de Mariakapel op de Tankenberg in De Lutte gaat huisregels opstellen om te voorkomen dat het kapelletje vol wordt gezet met fotolijstjes, bidprentjes en overige spullen. Op dit moment ruimt een bezoeker de kapel eens in de zoveel tijd op en dat is tegen het zere been van andere bezoekers.
Op Facebook wordt steeds vaker melding gemaakt van fotolijsten van dierbaren die of in de prullenbak liggen of ergens in een hoek van de kapel worden neergelegd. 
Volgens Jan Oldekamp, onderhoudsmedewerker Mariakapel Tankenberg, is er mogelijk een bezoeker die zich stoort aan de vele fotolijstjes en bidprentjes en die een keer opruimt.
"Wij hebben respect voor iedereen die zijn dierbaren willen eren, maar wij kunnen niet altijd alles laten staan", vertelt Oldekamp. "Wij hebben daarom als onderhoudscommissie besloten om huisregels op te stellen zodat mensen weten waar ze aan toe zijn."

Twee weken

Mensen mogen best een foto plaatsen, maar moeten dit dan wel na veertien dagen weer opruimen. "Alleen op deze manier kunnen wij van de kapel een plek voor iedereen houden. Door huisregels te maken weet in ieder geval iedereen waar hij aan toe is", aldus Oldekamp.
Door deze huisregels op te stellen hoeft een bezoeker niet zelf het initiatief te nemen om andermans spullen te verplaatsen. De commissie zal bij het verstrijken van die twee weken de spullen in een doos plaatsen zodat dit later kan worden opgehaald.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.