nieuws

Bandleden Normaal weer even bij elkaar

De leden van het eerste uur van de rockband Normaal waren vandaag weer even samen. Dit bij de presentatie van de verzamelbox 'Oerend Hard, De Bokse Vol 1974 – 1984'. De box bevat cd’s met 200 nummers uit het eerste decennium van Normaal, een boek met foto’s en verhalen en een speciaal geperste 7” vinyl-single.
Het eerste exemplaar werd vanmiddag, in café de Tol in Zelhem, uitgereikt door voetbaltrainer (en mede-Achterhoeker) Guus Hiddink aan Bennie Jolink, Willem Ter Horst en Ferdi Joly. “Ik heb eigenlijk niks met die oale rommel”, sprak Bennie Jolink na de overhandiging. “De laatste jaren was de muziek die we maakten veel beter”.
Guus Hiddink 
Guus Hiddink refereerde in een toespraak aan de tijd dat hij en Bennie Jolink gezamenlijk op de HBS in Doetinchem zaten. “Een zware tijd, waarin de hormonen regelmatig opspeelden”, aldus de Achterhoekse voetbaltrainer.
Normaal hield het in december 2015, na 40 jaar Høken, Brekken en Angoan definitief voor gezien. Voorman Bennie Jolink heeft zich grotendeels teruggetrokken uit de rockwereld. Bassist Willem Ter Horst en gitarist Ferdi Joly spelen nog samen in de band Old Ni-js.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.