nieuws

Eethoek Almelo wint Ab Harrewijn Prijs

De Eethoek in Almelo, een gaarkeuken voor mensen met een minimale beurs, heeft de Ab Harrewijn Prijs 2017. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of groep die zich met een origineel idee hebben ingezet voor de onderkant van de samenleving.
De prijs is vernoemd naar Ab Harrewijn, dominee en Tweede Kamerlid voor GroenLinks, die in 2002 plotseling overleed. De prijs wordt sinds 2003 uitgereikt en bestaat uit een kunstwerk en een geldbedrag, dat moet worden ingezet voor het bekroonde initiatief.

De Eethoek
De Eethoek is een gaarkeuken voor mensen met een smalle beurs of die vanwege een lichamelijke handicap niet zelf kunnen koken. Gemiddeld eten vijftig mensen bij de Eethoek, onder wie 21 kinderen. Het hele team van vrijwilligers bestaat uit ervaringsdeskundigen die samen de strijd tegen armoede aangaan. 

Uit het juryrapport: “De jury heeft grote waardering voor de schijnbare eenvoud van het initiatief: samen eten, elkaar leren kennen, elkaar helpen. Met veel creativiteit slaagt het team van De Eethoek erin voor een minimaal bedrag een warme maaltijd op tafel te zetten voor ruim vijftig gasten. We hopen dat de prijs bijdraagt aan de bekendheid en waardering voor De Eethoek en hopen dat het prijzengeld ook wordt ingezet voor een mooie feestmaaltijd.”
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.