nieuws

Mirjam Pol over haar deelname aan de Dakar-rally: "Ik doe het goed, of ik doe het niet"

Op de eerste dag van het nieuwe jaar vertrekt Mirjam Pol naar Brazilië. Het is niet de eerste keer, maar de uitdaging blijft. Ze doet opnieuw mee aan de Dakar rally. De grootste rally ter wereld.
Het wordt de zesde keer dat ze meedoet. "Ik ben een keer gecrasht, ik heb een keer gewonnen, ik was een keer tweede, derde. Vrij verschillend heb ik alles meegemaakt."

Slapen in een hoogtetent

Pol is woensdag in Parijs geweest voor de grote presentatie en is zich nu aan het voorbereiden. Binnenkort moet haar motor op de boot die alle deelnemende voertuigen naar Brazilië brengt. Dit jaar beloofd een editie te worden met veel zand en veel op hoogte. Daarom traint ze al echt om te wennen aan de hoogte. Ze slaapt in een speciale hoogtetent. "Er zijn best veel etappes op hoogte. Daarom wil ik me goed voorbereiden, want ik doe iets goed, of ik doe het niet."

Enige vrouw

Pol is de enige vrouw uit Nederland die meedoet. Zo'n 190 motoren doen mee, slechts vier van hen zijn vrouwelijke coureurs. Er zijn dus maar weinig vrouwen in het circuit, maar voor Pol was het heel logisch dat ze ging crossen: "Vroeger gingen we in het weekend naar de cross. Mijn vader verzorgde de motoren, en ik samen met mijn broer de kleding. Het was voor ons een familie ding."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.